Nieuws

ARNHEM – De Nederlandse vliegopleidingsorganisatie Orbit Groundschool gaat samenwerken met Training for Competence (TFC) Kaufer uit het Duitse Essen. Daarmee wil het bedrijf ‘de inhuur van simulatorcapaciteit voor de lange termijn veiligstellen’ en toekomstige uitbreiding van luchtvaarttrainingen mogelijk te maken.

De overeenkomst betreft onder meer de huur van Flight Training Devices (FTD’s) van de types Boeing 737 en Airbus A320 en bijbehorende faciliteiten. Zodoende kan Orbit naar eigen zeggen zelfstandig alle trainingen verzorgen voor B2C-klanten en B2B-relaties.

Voor simulatortrainingen zoals MCC/JOC, de nieuwe EASA Enhanced MCC (APS MCC) en de nieuwe MPL-cursus, zal gebruik worden gemaakt van de faciliteiten bij TFC Kaufer. Alle voorbereidende grondtrainingen worden in Arnhem aangeboden bij Orbit. Zowel de grond- als de simulatortraining worden verzorgd door eigen luchtvaartinstructeurs van Orbit Groundschool.

Door de samenwerkingsovereenkomst kan Orbit Groundschool meer trainingsbehoeften van derden ondersteunen, gecombineerd met de eigen training voor de EASA ATPL-theorie.