Nieuws
Foto: Airbus

WUNSTORF – Airbus is maandag in Duitsland officieel begonnen met de bouw van een groot onderhoudscentrum voor de A400M. Het nieuwe onderkomen verrijst op de vliegbasis Wunstorf, waar de Duitse A400M-vloot gebaseerd is. Het moet eind 2026 gereed zijn.

Bij de bouw van het centrum is volgens Airbus een bedrag van meer dan 100 miljoen euro gemoeid. Het moet op termijn werk bieden aan ongeveer driehonderd mensen.

De vliegbasis Wunstorf ligt iets ten westen van Hannover. Het is het onderkomen van het Air Transport Squadron 62 (LTG 62), dat met het A400M-militair transportvliegtuig vliegt. Duitsland zet de A400M al meer dan tien jaar in en beschikt over ruim veertig exemplaren. Het land heeft 53 besteld.

Volgens Airbus kan de nieuwe locatie eind 2026 worden opgeleverd en zal het medio 2027 operationeel zijn.

Een impressie van de nieuwe onderhoudslocatie in Wunstorf. Beeld: Airbus

1 reactie op “Airbus begint bouw nieuw onderhoudscentrum A400M

  1. Mooi dat ze zo’n moderne onderhouds centrum voor de Airbus A 400 M gaan bouwen, te hopen valt dat er gaandeweg wel nog meer orders komen voor dit veel geplaagde toestel.
    Met concurrenten als de Lockheed C 130 J, de Embraer (K)C 390 en zelfs de Kawasaki C 2 wens ik Airbus des te meer succes met de A 400 M.