Nieuws

MÜNCHEN – Lufthansa heeft afgelopen week opnieuw een Airbus A380 uit de mottenballen gehaald. Vanuit het Zuid-Franse Tarbes werd de D-AIMC naar Frankfurt overgevlogen. Dat betekent dat de Duitse maatschappij nu vijf van de oorspronkelijk veertien A380’s weer huiswaarts haalde. Daarvan zijn er momenteel drie actief, schrijft Flugrevue.

Toen het vliegverkeer in 2020 tijdens de coronapandemie inzakte, besloot Lufthansa te stoppen met de inzet van de A380. Het type was op dat moment slechts tien jaar in dienst. Hoewel er aanvankelijk op leek dat het dubbeldeks toestel voor onbepaalde tijd in ongenade was gevallen, kondigde Lufthansa in 2022 de terugkeer van vier exemplaren aan. Dat aantal werd dit jaar al bijgesteld tot acht.

Lufthansa zet de A380’s sinds juni weer in op routes tussen München en de VS. Drie van de vijf teruggehaalde vliegtuigen zijn opgelapt en worden ingezet. De vierde is volgens Flugrevue nog in onderhoud op de Filipijnen en ook de vijfde A380 is nog niet meteen inzetbaar. De nummers zes, zeven en acht staan opgeslagen in het Spaanse Teruel en keren naar verwachting in 2024 en 2025 terug.

Lufthansa’s A380’s vanaf juni terug van weggeweest

1 reactie op “Superjumbo-vloot Lufthansa krijgt weer spierballen

  1. SUPER dat Lufthansa deze mooie en innovatieve A 380 vliegtuigen niet laat verstoffen en het weer inzetbaar maakt voor de echte luchtvaart liefhebbers en reizigers.
    Het toestel heeft helaas niet de kans gehad om op z’n minst maar het verkoop succes van de Boeing 747 te evenaren. Ik hoop dat het, net als met de Emirates A 380’s, nog een lange tijd operationeel door het luchtraam zal kiezen en de passagiers het comfort kan blijven bieden die men niet gauw elders terugziet !