Nieuws

RIYADH – Prijsvechter Flynas uit Saoedi-Arabië heeft de afgelopen maand niet minder dan vijf A320neo’s aan de vloot toegevoegd, waardoor deze momenteel uit 56 vliegtuigen bestaat. Met de levering van het vijftal kwam het aantal vliegtuigen dat Flynas dit jaar ontvangen heeft op elf uit, terwijl in 2023 de levering van negentien A320neo’s gepland staat.

De vloot van Flynas bestaat momenteel uit 39 A320neo’s, dertien A320ceo’s en vier A330 wide bodies. Ook werd een order getekend voor de aankoop van dertig A320neo-vliegtuigen als onderdeel van een overeenkomst voor de aankoop van 120 A320neo- en A321neoXLR varianten.
Recent werd ook goedkeuring van de raad van bestuur van het bedrijf verkregen voor een bestelling van 130 extra vliegtuigen, waarmee het totale aantal Airbussen op 250 vliegtuigen uit zal komen.

De luchtvaartmaatschappij verbindt meer dan zeventig binnenlandse en internationale bestemmingen met meer dan 1500 wekelijkse vluchten en heeft sinds de lancering in 2007 meer dan 60 miljoen passagiers gevlogen, met als doel 165 binnenlandse en internationale bestemmingen te bereiken, in lijn met de doelstellingen van de Saudi Vision 2030 .