Nieuws
Foto: Boeing

NORTH CHARLESTON – Boeing en United Airlines hebben dinsdag (3 oktober) aangekondigd dat de luchtvaartmaatschappij vijftig opties gaat verzilveren uit een eerdere, in december 2022, geplaatste bestelling voor de 787 Dreamliner. De Amerikaanse maatschappij winkelde ook opnieuw bij Airbus.

De Europese vliegtuigbouwer mag zestig extra A321neo’s aan United leveren. Die komen bovenop de eerder bestelde zeventig A321neo’s en vijftig A321XLR’s.

De eerste A321neo van United tijdens een testvlucht. Foto: Airbus

United bestelde eind vorig jaar honderd 787’s en nam opties op nog eens honderd. De deal was de grootste 787 Dreamliner-order in de geschiedenis van Boeing. Met 150 bestelde toestellen is het ook de grootste afnemer van het type bij Boeing.

De nu verzilverde opties gebruikt United voor de uitbreiding van het aantal 787-9’s in de vloot. United vliegt met alle drie de varianten van de 787: de -8, -9 en -10.

1 reactie op “United: vijftig extra 787’s en zestig A321neo’s

  1. Dat is dus dit keer erg balen voor Airbus, een een opsteker voor Boeing, maar dit is natuurlijk ook een thuis en huiswedstrijd en vraag mij af hoeveel korting United voor al die orders gekregen heeft bij zowel de MAX als Dreamliner…