Nieuws

DUBLIN – De in Ierland gevestigde Chinese leasemaatschappij SMBC Aviation Capital heeft een verzekeringsopbrengst ontvangen van in totaal ongeveer US$ 710 miljoen met betrekking tot vliegtuigen die eerder aan Aeroflot waren verhuurd.

Het bedrag vertegenwoordigt een schikking van de verzekeringsclaims van SMBC Aviation Capital onder de verzekering- en herverzekeringspolissen van Aeroflot die betrekking heeft op zestien vliegtuigen en bijbehorende motoren. Er werd een aanvullende verzekeringsafrekening afgesloten voor één vliegtuig en bijbehorende motoren beheerd door SMBC Aviation Capital.

De verzekeringsafwikkeling en ontvangst van de schikkingsopbrengsten van de Limited Liability Company “Insurance Company NSK”, een Russische verzekeringsmaatschappij erden uitgevoerd in volledige overeenstemming met alle toepasselijke wetten, sancties en regelgeving en zijn goedgekeurd door het Amerikaanse ministerie van Handel en de Amerikaanse ministerie van Financiën.

SMBC Aviation Capital zal haar rechtszaken voor Ierse rechtbanken actief blijven voortzetten onder haar eigen verzekeringspolissen. De leasemaatschappij zal ook haar inspanningen voortzetten om haar verliezen met betrekking tot haar vliegtuigen die voorheen aan andere Russische luchtvaartmaatschappijen werden verhuurd, te beperken.

Recent werd ook bekend dat Aeroflot en leasemaatschappij AerCap B.V. een contract tekenden met een waarde van 675 miljoen dollar. Door deze overeenkomst kunnen zeventien vliegtuigen van westerse makelij en vijf reservemotoren aan de vloot van de staatsluchtvaartmaatschappij worden toegevoegd. Deze toevoeging maakt op termijn weer internationale vluchten met deze vliegtuigen mogelijk.

In de vloot van de Russische staatsluchtvaartmaatschappij bevinden zich 148 vliegtuigen van Westerse makelij. Het merendeel daarvan werd geconfisqueerd na het uitbreken van de oorlog met Oekraïne.