Nieuws

WIENER NEUSTADT – De Oostenrijkse fabrikant Diamond Aircraft heeft het zogenoemde Diamond Factory Refurbished DFR-programma in het leven geroepen. Daarbij worden oudere een- en tweemotorige toestellen door onderhoudsbedrijf Diamond Factory Maintenance (DFM) teruggebracht naar nieuwsstaat.

Volgens de fabrikant overbrugt FMR de kloof tussen het kopen van tweedehands en nieuwe vliegtuigen door geselecteerde vliegtuigen aan te bieden die zijn opgeknapt door DFR en aangepast worden aan de gewenste specificaties van een klant.

Deze aanpak voorkomt volgens Diamond ‘gedoe, risico op geheime schade, problemen, pandrechten of onvoorziene uitgaven’. De fabrikant draagt zorg voor alle benodigde autoriteitsbesprekingen, aanvragen, inspecties en upgrades en uitgebreide garanties bij de aankoop van een DFR-vliegtuig.