Nieuws

Eerste EC-37B Comapass Call afgeleverdWACO – Het vliegtuigmodificatiecentrum van L3Harris heeft de ombouw en inrichting van de eerste Gulfstream G550 zakenjet naar een variant voor elektronische oorlogsvoering voltooid en het toestel overgedragen aan de USAF.

Het Cross Deck-team van Compass Call, bestaande uit L3Harris Technologies, BAE Systems en Gulfstream, gaat tien EC-37Bs leveren ter vervanging van veertien verouderende elektronische aanvalsplatformen van het type EC-130H. Daarbij zal een deel van de systemen aan boord van de EC-130Hs worden ingebouwd in de EC-37Bs waarvan er nog vier worden ingericht.

De vliegtuigmodificatiecentra van L3Harris bieden volgens de producent een allesomvattende oplossing voor inlichtingen, bewaking en verkenning, vliegtuigtechniek, complexe systeemintegratie, vliegtuigmodificatie, testvluchten en certificering, logistieke ondersteuning voor elektronische oorlogsvoering op diverse militaire en civiele vliegtuigplatforms voor klanten wereldwijd.

Foto’s: L3Harris

Eerste testvlucht 4 mei 2023.