Nieuws
Een Embraer Praetor-zakenjet.
Foto: Embraer

AMSTERDAM – Embraer en vliegtrainingsorganisatie FlightSafety International breiden de simulatorcapaciteit uit voor de populaire Preator-zakenjet. In Orlando, Florida, is een derde locatie geopend waar piloten vlieguren op de Preator kunnen maken. Eind volgend jaar moet de eerste full-flight simulator in Europa operationeel zijn.

In welke Europees land de Praetor-sim gehuistvest wordt, maakt Embraer op een later moment bekend. Er is meer trainingscapaciteit nodig omdat de Preator-vloot gestaag groeit. Het type bestaat uit de Preator 500 en Preator 600, die de opvolgers zijn van de Legacy 450 en 550. De toestellen bieden plaats aan zeven tot twaalf passagiers.

In mei van dit jaar tekenden Embraer en zakenjetoperator NetJets een contract voor de levering van tot wel 250 Praetor 500’s. De leveringen daarvan beginnen in 2025.