Nieuws

MADRID – Spanje onderhandelt in het kader van Project Halcon II momenteel over de aankoop van nog een 25 Eurofighter Typhoon gevechtsvliegtuigen. Deze moeten vanaf 2030 de EF-18AM/BM Hornets gaan vervangen bij Ala 12 op Madrid/Torrejón Air Base en Ala 15 op Zaragoza Air Base.

Tijdens de ILA Berlin Show 2022 werd in het kader van Halcon I al getekend voor twintig nieuwe Typhoons. Deze zouden de F/A-18+ Hornets bij 462 Escuadrón op Gando Air Base in Las Palmas moeten gaan aflossen.

Onderdeel van de Project Halcon I onderhandelingen was tevens de aankoop van de nieuwe Captor AESA E-Scan Mk1 radar die momenteel ontwikkeld wordt. Ook werd onderhandeld over motoren en simulators.

Bij de Spaanse luchtmacht vliegen al 73 Typhoons, maar dat land staat ook op het punt een opvolger te zoeken voor de F-18 Hornets die tussen 2025 en 2030 vervangen moeten worden.

1 reactie op “Project Halcon II: Spanje wil nog meer Eurofighters

  1. Frans EEKHOUT schreef:

    Gelukkig, eindelijk eens een Europees land dat een Europees toestel kiest i.p.v. alweer een Amerikaans vliegtuig zeker nu de Amerikanen Europa min of meer de rug toekeert. Nu Nederland nog die een vervanger zoekt voor de Hercules, ook een Airbus A400 M, laten we het hopen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.