Nieuws

DUBLIN – Het Ierse ministerie van Transport en Bristow Ireland Limited hebben een contract gesloten waardoor Britstow vanaf 2025 de IRCG (Irish Coast Guard) SAR taken voor een periode van tien jaar voor zijn rekening gaat nemen. Deze worden momenteel nog uitgevoerd door CHC Ireland hiervoor vier Sikorsky S-92’s.

Met het ook op deze toekomstige Search And Rescue taken zal Bristow op vier stations langs de Ierse kust (Sligo, Waterford, Shannon en Dublin Weston) zes tweemotorige AW189 helikopters gaan stationeren. De eerste AW189 staat daarbij gepland voor levering in het vierde kwartaal van 2024.

Ook zal Bristow Ireland twee Beechcraft King Air turboprops leveren die in Shannon zullen worden gestationeerd. Deze zullen niet alleen de SAR-diensten ondersteunen, maar ook milieu monitoring boven land en zee uitvoeren en indien nodig ook worden gebruikt op MedEvac vluchten. Na vijf jaar kan het Irish Air Corps desgewenst zelf de taken van beide King Airs zelf overnemen.

Het tienjarig contract kan met een periode van drie jaar worden verlengd.

Ook de Nederlanse Kustwacht vliegt met helikopters van het type AW189. Bristow vliegt en onderhoudt de toestellen voor een periode van tien jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.