Nieuws

BERN – Elektra Solar GmbH heeft voor de tweede keer op rij de eerste plaats behaald met de tweezits UL Elektra Trainer in de Electrifly-In eTrophy wedstrijd in de categorie voor puur elektrische vliegtuigen. De eTrophy 2023 ging in het weekend van 6-10 september 2023 over het afleggen van de langste afstand bij het naderen van de luchthaven van Bern.

De in 2023 Duits gecertificeerde Elektra Trainer overbrugde de 313,6 km tussen de luchthaven Oberpfaffenhofen en het Zwitserse Bern in twee uur en vijfenveertig minuten. De overige plaatsen gingen naar Pipistrel-teams.

Volgens de producent zijn ook directe vluchten van Oberpfaffenhofen naar Venetië, Milaan, Wenen, Straatsburg, Frankfurt am Main of Praag mogelijk. Klanten kunnen het vliegtuig bestellen met een bipod-landingsgestel (niet intrekbaar). Als optie worden extra accu’s aangeboden (ca. 12 kWh), die in eerste instantie op de tweede pilotenstoel worden bevestigd. Dit betekent dat de vliegtijd op een enkele stoel met ongeveer een uur kan worden verlengd tot 3,5 uur. Optioneel biedt Elektra Solar ook een trailersysteem aan.

De in 2022 gewonnen eTrophy voerde de Elektra Trainer van Landsberg am Lecht naar de Zwitserse hoofdstad over een afstand van 174 km.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.