Nieuws
Foto: Elbe Flugzeugwerke.

DRESDEN – Dezer dagen is een Qantas A330-200 P2F uit Dresden via Singapore naar Australië overgevlogen. Het toestel arriveerde medio november 2022 om bij de Elbe Flugzeug Werke (EFW) worden omgebouwd tot A330 P2F vrachtvliegtuig.

Het in 2007 gebouwde toestel begon zijn carrière bij prijsvechter Jetstar. Na acht jaar voor Jetstar te hebben gevlogen, werd het vliegtuig toegevoegd aan de Qantasvloot als “King Valley” in een configuratie met 28 business class en 243 economy stoelen.

De Australische luchtvaartmaatschappij kondigde bij de ingebruikname van een derde A321 P2F in december 2021 aan dat het zijn vrachtvliegtuigfamilie wilde uitbreiden met twee uit eigen gelederen afkomstige A330P2F’die bij de Airbus-ST Engineering joint venture Elbe Flugzeugwerke (EFW) zouden worden omgebouwd. Beide A330;s waren bovendien de eerste General Electric CF6 aangedreven varianten die zouden worden omgebouwd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.