Nieuws

MOSKOU – De Russische State Transport Leasing Company (GTLK) gaat via producent Baikal Engineering 95 eenmotorige Baikal LMS-901 turboprops verhuren aan Aurora Airlines. Ook zal Aurora tien MC 21-300 verkeersvliegtuigen toevoegen aan haar vloot.

Aurora Airlines is een dochteronderneming van Aeroflot en bedient vanuit Vladivostok onder meer bestemmingen in het Russische verre oosten. De maatschappij wil met de LMS-901 met negen zitplaatsen afgelegen gebieden gaan bedienen Gemikt wordt op eerste leveringen in 2023.

Volgens UWCA heeft het vliegtuig een maximaal laadvermogen van twee ton, een bereik van 1.500 km en een kruissnelheid van 300 km/h bij een maximaal startgewicht van 4.800 kg. Voor het brandschot is een Klimov VK-800 turbopropmotor gemonteerd. Het vliegtuig heeft een staartwiel, waardoor het kan opstijgen vanaf onverharde landingsbanen vanaf 250 m. Het is kleiner en naar verluidt twee keer lichter dan de An-2 die het moet gaan opvolgen.

Aurora exploiteert zowel Airbus A319’s als negentienpersoons turboprops als de Viking Air Series 400 Twin Otter en Let-410. Dat laatste type wordt momenteel echter niet ingezet vanwege het ontbreken van westerse reserveonderdelen.

1 reactie op “Aurora Airlines plaatst grote Baikal turboproporder

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.