Nieuws

MOSKOU – De Russische leasemaatschappij Aviacapital Service heeft met Aeroflot en Rossyia Airlines contracten gesloten voor enkele tientallen vliegtuigen van het type Yakolev MC-21-310 en JS-100.

Onder de tijdens het Eastern Economic Forum. op 11 september 2023 getekende leaseovereenkomsten kan Aeroflot zes MC-21-310 vliegtuigen tegemoet zien, terwijl Rossiya tekende voor twaalf toestellen van het type MC-21-310 en 34 SJ-100 varianten.

Deze contracten zijn de eerste in het kader van de grootste deal voor de levering van 339 vliegtuigen van het type MC-21-310 en DJ-100 in het belang van de Aeroflot-groep. De eerste tranche van 63 nieuwe MC-21-310s, SJ-100’s en Tu-214 moet geleverd worden voor het eind van 2025.

Recent werd ook bekend gemaakt dat Aeroflot en leasemaatschappij AerCap B.V. een contract tekenden met een waarde van 675 miljoen dollar. Door deze overeenkomst kunnen zeventien vliegtuigen van westerse makelij en vijf reservemotoren aan de vloot van de staatsluchtvaartmaatschappij worden toegevoegd. Deze toevoeging maakt op termijn weer internationale vluchten met deze vliegtuigen mogelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.