Nieuws
Illustratie: NASA.

WASHINGTON – GE Aerospace en magniX hebben de kleurenschema’s onthuld van de hybride elektrische vliegtuig waarmee ze zullen vliegen als onderdeel van NASA’s Electrified Powertrain Flight Demonstration (EPFD) project.

Onder EPFD ontwikkelt GE Aerospace halverwege dit decennium een hybride elektrische aandrijflijn van megawattklasse voor grond- en vliegtests. Boeing en dochteronderneming Aurora Flight Sciences werken samen met GE Aerospace om de vliegtests te ondersteunen met een aangepaste Saab 340B. De testvluchtcampagnes zullen plaatsvinden vanuit de faciliteiten van Aurora Flight Sciences, waaronder in Manassas, Virginia.

Aandrijflijnproducent magniX werkt binnen dit EPFD project samen met AeroTEC en Air Tindi om zijn hybride aandrijflijn te testen, geïnstalleerd op een aangepaste DeHavilland Dash 7
. De vliegtestcampagnes zullen plaatsvinden vanuit het AeroTEC Flight Test Center in Moses Lake, Washington.

Elk branchepartnerschap zal helpen bij het integreren van de elektrische aandrijfsystemen van vliegtuigen in de vluchtdemonstratoren, evenals bij het algemene ontwerp, de aanpassing en vliegtests van het vliegtuig.

Via EPFD werkt NASA samen met de Amerikaanse industrie om grond- en vliegtests uit te voeren op bestaande vliegtuigtestbanken die achteraf zijn uitgerust met geëlektrificeerde vliegtuigvoortstuwingstechnologieën (EAP).

Het doel van het project is om de transitie te versnellen van hybride voortstuwingssystemen met megaWatt (mW) vermogen naar turbopropvliegtuigen voor de korte afstand die 30-70 passagiers vervoeren en regionale commerciële vliegtuigen met één gangpad die maximaal 180 passagiers vervoeren.

EPFD zal ook de ontwikkeling van nieuwe normen voor de volgende generatie hybride-elektrische vliegtuigen ondersteunen. EAP-technologieën hebben het potentieel om de brandstofefficiëntie te verbeteren en de schadelijke uitstoot tijdens de vlucht te verminderen. NASA mikt op ten minste twee vluchtdemonstraties binnen de komende vijf jaar om EAP-systemen te helpen introduceren bij de Amerikaanse commerciële vloot binnen het tijdsbestek van 2030-2035.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.