Nieuws

BRUCHSAL – De Amerikaanse Bristow Group Inc. en Volocopter hebben een overeenkomst getekend het verkennen en ontwikkelen van passagiers- en vrachtdiensten voor elektrische verticale start- en landingsvliegtuigen (eVTOL) in zowel de Verenigde Staten als het Verenigd Koninkrijk.

Als onderdeel van deze samenwerking heeft Bristow een definitieve bestelling geplaatst voor twee VoloCity vliegtuigen, die na certificering zullen worden afgeleverd met een optie om in de toekomst nog eens 78 voertuigen aan te schaffen.

Beide partijen zullen onmiddellijk gaan samenwerken om een UAM-ecosysteem op te bouwen dat discussies over regelgeving, verkenning van infrastructuur en het opbouwen van lokale partnerschappen omvat.

Volocopter verwacht in 2024 de definitieve certificering te ontvangen van de European Union Aviation Safety Agency (EASA), terwijl gelijktijdige certificering van de Federal Aviation Administration (FAA) het bedrijf in staat zou kunnen stellen kort daarna commerciële diensten in de VS te starten.

Recent voerde eeb piloot van Bristow ook een eerste serie testvluchten uit met een CX300 van Beta Technologies terwijl tevens definitief werd getekend voor vijf Elroy Air Chaparral C1 hybride elektrisch VTOL vrachtdrones uit een in 2021 getekende principe-overeenkomst voor honderd toestellen van dit type.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.