Nieuws

KIELCE – Boeing presenteert het F-15EX Eagle II gevechtsvliegtuig aan Polen als een potentieel buitenlandse militaire verkoopprogramma van het Amerikaanse ministerie van defensie. De aankondiging werd gedaan tijdens de jaarlijkse MSPO International Defense Industry Exhibition, waar Boeing de nadruk legt op geavanceerde defensiesystemen, -capaciteiten en -diensten.

Boeing heeft aanzienlijke investeringen gepleegd in de Eagle II waardoor dit volgens de fabrikant het meest capabele multifunctionele gevechtsvliegtuig is dat momenteel in productie is. Het vliegtuig biedt volgens Boeing verbeterde overlevingskansen en mogelijkheden dankzij fly-by-wire-vluchtbesturing, een nieuw systeem voor elektronische oorlogsvoering, een volledig digitale cockpit, de nieuwste missiesystemen en softwaremogelijkheden, evenals de mogelijkheid om geavanceerde hypersonische wapens te dragen.

De F-15EX Eagle II is in productie en er worden twee vliegtuigen geleverd aan de Amerikaanse luchtmacht. Indonesië werd onlangs het achtste land dat de F-15 selecteerde en zal de eerste exportklant worden van de nieuwste variant wanneer de verkoop is afgerond.

3 reacties op “Boeing lonkt met F-15EX Eagle II naar Polen

  1. Stealth geen sprake wel fly by wire ? Blijkbaar is het eerste niet echt essentieel en waarom dan alsmaar ophef maken over een F 35 als een F 15 EX ook voldoende is ?

  2. Rudolf schreef:

    Lonkst?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.