Nieuws

ARLINGTON – De Zuid-Koreaanse leasemaatschappij Solyu heeft bij het Israëlisch-Amerikaanse Eviation Aircraft een intentieverklaring getekend voor 25 elektromotor aangedreven Alice commuter vliegtuigen. Gelijktijdig werd een optie genomen op nog eens 25 toestellen van dit type.

De vorige order werd bij Eviation geplaatst door de Amerikaanse leasemaatschappij Aerolease uit Miami die tijdens de Paris International Air Show 2023 bij Eviation een voorlopige order tekende voor vijftig vliegtuigen.In mei 2023 tekende ook de Britse leasemaatschappij Monte een intentieverklaring voor de aankoop van dertig Alice vliegtuigen. Monte is gespecialiseerd in het financieren van duurzame regionale vliegtuigen. Volgens Eviation is het orderboek nu voor meer dan vier miljard dollar gevuld.

Eviation ontwikkelt de volledig elektrische Alice, die plaats biedt aan negen passagiers. Een testvliegtuig van de Alice maakte in september 2022 de eerste vlucht. Sindsdien is er niet meer met het toestel gevlogen. Eviation mikt nu naar eigen zeggen op een certificatieprogramma dat in 2025 zal starten met een geplande marktintroductie in 2027.

Volgens Eviation is de Alice vooral geschikt als commuter vliegtuig om kleine gemeenschappen te verbinden met grotere steden. Het Israëlisch-Amerikaanse bedrijf is van plan om van de Alice ook een variant voor vip- en vrachtvluchten op de markt te brengen.

Door de Zuid-Koreaanse intentieverklaring heeft Eviation naar eigen zeggen nu een voorlopig orderboek met een waarde van vijf miljard dollar. Het bedrijf wees recent TLG Aerospace uit Seattle aan als producent voor de in serie te bouwen Alice varianten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.