Nieuws
Auch M-V bekommt zwei solcher Hubschrauber vom Typ H145, wie ihn die Polizei Bayern kürzlich in Dienst gestellt hat. Foto: IM Byern/Balk

SCHWERIN – De politie van de Duitse deelstaten Niedersachsen en Mecklenburg-Vorpommern gaan gezamenlijk bij Airbus Helicopters Deutschland vier H145 D3 helikopters bestellen. Het kwartet moet in 2025 geleverd worden waarna elke deelstaat de beschikking krijgt over twee helikopters van dit type.

De nieuwe helikopters uit de viertonsklasse zijn speciaal ontworpen voor gebruik door de politie. Ze bieden een reeks technologische ontwikkelingen en functies die de politiecapaciteiten aanzienlijk zullen gaan uitbreiden. Bovendien drukken de helikopters de exploitatiekosten met bij twintig procent.

Het politiehelikoptersquadron van Mecklenburg vor Pommeren vliegt momenteel met twee EC 135’s, terwijl in Nedersaksen naast twee EC 135 P2+’s ook twee MD 902 Explorers worden ingezet.

In april 2023 ontving ook de politie van de Duitse deelstaat Beieren de eerste twee van in totaal acht bestelde D3 varianten.