Nieuws

WENEN – De Oostenrijkse strijdkrachten zullen in 2024 drie tweedehands verworven S-70 Black Hawk helikopters in ontvangen. Wanneer deze leveringen zijn voltooid, zullen bij Sikorsky nog een twaalf nieuwe helikopters van dit type worden besteld.

De helikopters hebben volgens de strijdkrachten de militaire en civiele beschermingscapaciteiten aanmerkelijk verbeterd wat onder meer bleek tijdens het ondersteunen van de reddingswerkers tijdens de recente overstromingen in Slovenië en het ondersteunen van de brandweer tijdens de natuurbrand in Hirschfang in Neder-Oostenrijk in het najaar van 2021.

De Oostenrijkse strijdkrachten beschikken sinds 2002 over negen S-70 Black Hawk helikopters die in 2021 werd geüpgraded met moderne luchtvaartelektronica van Garmin International.

Foto: Bundesheer Österreich.