Nieuws

VERMONT – Een piloot van helikopteroperator Bristow heeft een kennismakingsvlucht uitgevoerd met de elektromotor aangedreven CX300 van Beta Technologies. De vlucht vond plaats vanaf Beta’s testcentrum in Plattsburgh (New York) en duur ongeveer 55 minuten. Daarbij werd een een standaard vluchtprofiel uitgevoerd met overtrekken, langzame vluchten en opstijgen/landingen.

Volgens Beta is de feedback van de ervaren Bristow-piloot ‘van onschatbare waarde’. Bristow is een belangrijke klant van eVTOL-fabrikrant Beta.

Bristow exploiteert een wereldwijde vloot van meer dan 240 helikopters en bedient naast klanten in de olie- en gassector, ook chartervluchten en zoek- en reddingsdiensten aan. De heeft de afgelopen jaren de plannen doorgevoerd om zijn vloot te elektrificeren, bestellingen te plaatsen en voorlopige verkoopovereenkomsten te ondertekenen met meerdere eVTOL-fabrikanten, waaronder Lilium, Vertical Aerospace, Electra.aero, Eve Air Mobility, Overair en Elroy Air.

Bristow, die eerder plannen aankondigde om tot 55 Alia-250 eVTOL’s te kopen, heeft volgens Beta ook een extra door storting gedekte bestelling geplaatst voor 50 CX300’s.

De elektrische Alia-250, een zeszitter, wordt ontwikkeld voor verticale starts en landingen. De CX300 is ook volledig elektrisch, maar niet bedoeld voor verticale vluchten.

Beta ontwikkelt conventionele variant uit Alia-250 eVTOL