Nieuws
Beeld: FlightRadar24

MOSKOU – Wagner-leider Yevgeny Prigozhin is woensdagmiddag (23 augustus) omgekomen bij de crash van zijn privévliegtuig. Het toestel, een in 2007 gebouwde Embraer Legacy 600, stortte even na vijf uur Nederlandse tijd neer tijdens een vlucht van Moskou naar St. Petersburg. Daarbij zouden volgens Russische media tien mensen zijn omgekomen, waaronder Prigozhin.

De Legacy met registratie RA-02795 steeg even voor 17:00 uur Nederlandse tijd op en crashte ruim twintig minuten later ten noordwesten van de stad Tver. Uit vluchtgegevens van flighttrackingssite FlightRadar24 blijkt dat het toestel kort voor het ongeluk op een hoogte van 8.200 m vloog met een snelheid van 737 km/h.

Op de lijst met inzittenden zouden de namen van tien personen staan, waaronder drie bemanningsleden en zeven passagiers. Een daarvan was naar verluidt de Wagner-baas.

Videobeelden op sociale media tonen een vliegtuig dat dwarrelend omlaag lijkt te komen. Op brandende wrakstukken zijn de laatste vier cijfers van de registratie van het toestel zichtbaar: 2795.

De Legacy 600 was een van de zakenjets waarmee Prigozhin zich geregeld verplaatste. Hij wordt ook in verband gebracht met een BAe 125 en Hawker 800XP.

Dit bericht is geüpdate met nieuwe informatie, waaruit blijkt dat Yevgeni Prigozhin inderdaad bij de crash lijkt te zijn omgekomen. Een officiële bevestiging van uit Rusland ontbreekt nog.

2 reacties op “Zakenjet Wagner-baas Prigozhin in Rusland gecrasht

  1. Ron Storken schreef:

    Wat deed hij dan in Moscow als hij daar is opgestegeen?

  2. Wil schreef:

    Dat is geen toeval. Pure moord!