Nieuws
Foto: Airbus

ARLINGTON – Het Amerikaanse leger heeft Airbus een contract van 27,8 miljoen dollar toegekend om de UH-72A’s van het Army National Guard Security & Support Battalion een upgrade te geven. Daardoor worden de mogelijkheden van de helikopters om dag- en nachtoperaties uit te voeren verbeterd.

Na de upgrade beschikken de UH-72A Lakota’s over avionica met onder meer een geavanceerde bewegende kaart, verbeterde digitale interfaces, nieuwe monitoren en een managementsysteem voor missies in de lucht.

De UH-72A’s van de Amerikaanse Nationale Garde zijn speciaal uitgerust voor het uitvoeren van binnenlandse operaties, drugsbestrijding en grensbeveiliging.

Binnen het legercontract mag Airbus tot wel vijftig toestellen van het Security & Support Battalion retrofitten. Er zijn er momenteel 107 in de vloot.

De Lakota’s worden onder handen genomen in de helikopterproductiefaciliteit van Airbus in Columbus (Mississippi) waar sinds 2006 meer dan 480 UH-72A’s en UH-72B’s aan het Amerikaanse leger zijn geleverd.

De UH-72 is afgeleid van de civiele H145 (voorheen EC145).

Aanvullende Lakota order voor Airbus Helicopters