Nieuws

Apaches schieten op Vliehors Range

VLIELAND – Wie woensdag of donderdag Vlieland of het noorden van Texel bezoekt, moet niet raar opkijken als er schietende Apache-gevechtshelikopters worden waargenomen. Defensie oefent twee dagen met de Apaches op de Vliehors Range, meldt het Defensie Helicopter Commando (DHC) op X, voorheen Twitter.

De Apaches voeren er schietoefeningen uit voor de zogenoemde ‘gunnery kwalificaties’ van de bemanning.

De Vliehors Range is een belangrijk oefenterrein voor de Nederlandse jachtvliegtuigen en helikopter. Ook NAVO-partners mogen van het oefengebied gebruik maken. De Vliehors Range ligt op de westelijke punt van Vlieland en is ongeveer zeventien vierkante kilometer groot. Op het terrein zijn verschillende doelen opgesteld voor bommen, boordwapens en raketten.

Tijdens oefeningen is de Vliehors Range voor publiek gesloten. Er staan waarschuwingsborden langs het oefenterrein en bij oefeningen staan er ook rode vlaggen.