Nieuws

SAO PAULO – Epic Aircraft heeft tijdens de Latin American Business Aviation Conference and Exhibition (LABACE) zakenluchtvaartbeurs die momenteel in het Braziliaanse Sao Paulo wordt gehouden, een vlootorder opgetekend van Avantto, een Braziliaanse aanbieder van vliegtuigen in deeleigendom.

Het Brazilaanse bedrijf tekende voor 34 eenmotorige Epuc 1000 GX turboprops. Het eerste toestel moet na Brazilaanse certificatie al in oktober geleverd worden en een tweede tegen het eind van het jaar. De overige 32 moeten over een periode van vier jaar aan Avantto overhandigd worden.

De  zespersoons turboprop is dankzij een 1.200 pk sterke Pratt & Whitney Canada PT6A-67A goed voor kruis snelheden tot 333 kts (620 km/h) en een vliegbereik tot   1.650 nm (3.056 km) op maximaal FL340 (10.363 m). De met Garmin G1000 NXi avionica en GFC 750 autopilot uitgeruste E1000 GX  kost 4,45 miljoen dollar.

De E1000 GX gaat de ruggengraat vormen van de de ambitieuze plannen van Avantto om zijn omvang in de komende twee tot drie jaar te verdubbelen door vliegtuigen in deeleigendom aan te bieden aan de Braziliaanse agribusiness industrie en zich te positioneren voor een beursintroductie.