Nieuws


SAINT CLOUD – Als onderdeel van het contract dat Indonesië in februari 2022 ondertekende voor de aankoop van 42 Rafale gevechtsvliegtuigen, is donderdag (10 augustus) de tweede tranche van achttien Rafale in werking getreden. Dit volgt op de inwerkingtreding in september 2022 van de eerste tranche van zes Rafales, waarmee het totale aantal bestelde vliegtuigen op 24 komt.

De overname van de nieuwste generatie Rafale voor de Tentara Nasional Indonesia Angkatan Udara (luchtmacht van het Indonesische nationale leger) omvat een complete “kant-en-klare” oplossing en een aanzienlijk industrieel rendement voor de Indonesische luchtvaartsector. Er zullen ook educatieve projecten worden gelanceerd als onderdeel van de technische opleiding van luchtvaartkennis.

Indonesië tekende in 2022 niet alleen voor de Franse gevechtsvliegtuigen, maar gaf ook te kennen bij Boeing 36 F-15D gevechtsvliegtuigen te willen tekenen.

1 reactie op “Indonesie tekent voor tweede tranche Rafales

  1. De Rafale schijnt het steeds beter te gaan en de verkopen zijn ook succesvoller, nu de Gripen van Zweden nog die in verkoop aantallen achterblijft al komt dat misschien door concurrentie van de Amerikaanse F 35 en nu de Rafale. En de Tyfoon die is van een andere categorie. Misschien zijn er wel te veel spelers in het veld, en kan de klant goed kiezen…