Nieuws

Nieuw jasje voor Concorde New York

1
Foto: Google Streetview

NEW YORK – Een voormalige Concorde van British Airways die tentoongesteld wordt in Manhattan, is voor het eerst in jaren weer in beweging gekomen. Het toestel is toe aan een nieuwe spuitbeurt en per ponton naar een dok in Brooklyn vervoerd.

Het toestel staat normaal gesproken in New York op een pier langs de Hudson-rivier, naast het voormalige Amerikaanse vliegdekschip USS Intrepid, dat een luchtvaartmuseum huisvest. Daar is het aan alle elementen blootgesteld en dat komt de Concorde niet ten goede, vertelt de curator van het Intrepid Sea, Air & Space Museum in de New York Times. Een nieuwe verfbeurt is niet alleen belangrijk voor een goede ‘look’, maar dient volgens de curator ook ter bescherming van de Concorde zelf.

De Concorde met de Britse registratie G-BOAD maakte zijn laatste vlucht in november 2003 tussen Londen Heathrow en New York JFK. In New York kreeg het toestel zijn huidige plek naast het museum. Daar keert de G-BOAD waarschijnlijk in het voorjaar van 2024 weer terug.

1 reactie op “Nieuw jasje voor Concorde New York

  1. Na de verfbeurt een goede overkapping maken zou misschien nog beter zijn, blijft het toch jammer dat de Concorde niet meer vliegt, want het toestel verdient wel een schoonheidsprijs en dat kun je niet van alle vliegtuigen zeggen.