Nieuws
Foto: NTSB

SOLiHULL – GKN Aerospace heeft een Memorandum of Understanding (MoU) getekend met Airbus Helicopters in de aanloop naar een langdurige samenwerking. Deze samenwerking volgt op de recente voorselectie van Airbus helikopters om veertien aan Nederland te leveren H225M Caracal helikopters voor speciale operaties .

Vice-admiraal de Waard, directeur Nationale Bewapening van Nederland, zijn opvolger vice-admiraal Hartman, en de commissaris van Militaire Productie Dicke woonden de ondertekeningsceremonie bij. Shawn Black, President – Defense Airframe bij GKN Aerospace, en Matthieu Louvot, Executive Vice President Programs bij Airbus Helicopters, bezegelden de overeenkomst.

Onder het MoU zal GKN Aerospace essentiële ondersteuning bieden op gebieden als engineering, ontwerp en productie van elektrische bedradingsinterconnectiesystemen (EWIS), evenals onderhoud-, reparatie- en revisieactiviteiten (MRO). Het zal ook potentiële innovatieprojecten en het ontwerp en de fabricage van aerostructuren leiden, met bijzondere aandacht voor composietstructuren.

Airbus Helicopters en GKN Aerospace hebben een lange geschiedenis van samenwerking. Ze zijn beide partners in NHIndustries, het NH90-productieconsortium, samen met Leonardo.

1 reactie op “GKN Aerospace krijgt rol bij H225M voor DHC

  1. Gertjan schreef:

    Ehhh… verkeerde foto bij dit item?