NieuwsDUBLIN – De Avia Solutions Group, een van ’s werelds grootste ACMI-providers, heeft de Britse luchtvaartmaatschappij Synergy Aviation, Ltd. overgenomen, die later zal worden omgedoopt tot Ascend Airways.

Het nieuw aangekochte bedrijf, dat een Air Operator Certificate (AOC) en Type B Operating License van de Britse CAA heeft, stelt de Groep in staat haar positie op de Britse luchtvaartmarkt te versterken. Er wordt gevlogen met Twee Beechcraft King Air B200 turboprops en Cessna Citations van het type Bravo (2), Mustang (1) en CJ2 (1).

De in Ierland gevestigde Avia Solutions Group met een vloot van 180 vliegtuigen is het moederbedrijf van SmartLynx Airlines, Avion Express, Bluebird Nordic, KlasJet en Magma Aviation. De groep bezit tien AOC’s en heeft plannen voor verdere expansie in Latijns-Amerika, Zuidoost-Azië en Australië. Het bedrijf is voornemens om nog deze maand een AOC in Indonesië te verkrijgen, waarmee het zijn huidige aanwezigheid uitbreidt tot meer dan 68 landen wereldwijd.


Foto: Synergy Aviation.