Nieuws

AUCKLAND – De in Bahrein gevestigde ACMI- en chartervracht luchtvaartmaatschappij Texel Air krijgt binnenkort een tweede Boeing 737-800BCF voor het uitvoeren van vrachtvluchten voor Parceline Express, een dochterbedrijf van Freightways en New Zealand Post.

Texel Air wil via dochterbedrijf Texel Air Australasia met drie Boeing 737-800BCF vrachtvliegtuigen vanuit Auckland lijndiensten aan gaan bieden tussen Australië en Nieuw-Zeeland. Het eerste toestel werd gehuurd bij leasemaatschappij BBAM. In de loop van 2023 worden nog eens twee toestellen van dit type verwacht.

Texel Air vliegt momenteel met vijf Boeing vrachtvliegtuigen waaronder drie 737-800 BCF’s, een 737-700 FlexCombi (een bij Transavia in juli 2020 uitgefaseerd toestel, de PH-XRV) en een 737-300F (die tijdelijk in Nieuw Zeeland werd ingezet in afwachting van de eerste 737-800BCF..

Texel Air werd in 2013 opgericht door Chisholm Enterprises, als ACMI/charter vrachtluchtvaartmaatschappij en vliegtuigonderhouds- en reparatiebedrijf (MRO).