Nieuws


OLATHE – Garmin heeft een radarhoogtemeter voor kleine vliegtuigen geïntroduceerd, de GHA 15. Het apparaat, dat nu beschikbaar is voor experimentele en lichte sportvliegtuigen, begint de AGL-hoogte van het vliegtuig te meten op 500 voet en geeft de informatie weer op G3X Touch-displays in niet-gecertificeerde vliegtuigen.

GHA 15 zendt elke seconde honderden radar signalen naar de grond of het water eronder en geeft een constante uitlezing van de hoogte. Het geeft ook hoorbare hoogte oproepen die kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de piloot.

Het wetenvan de precieze hoogte vanaf AGL kan volgens Garmin nuttig zijn voor piloten tijdens landingen en vliegen in gebieden waar beperkte barometrische Informatie beschikbaar is, zoals tijdens back country vliegen.


De hardware is iets groter dan een kaartspel en wordt bevestigd aan de buik van het vliegtuig. Het weegt minder dan een pond en Garmin zegt dat de installatie eenvoudig is. Prijs: U$ 1995,00.