Nieuws

SAINDPOINT – Daher heeft de eerste Kodiak 100 eenmotorige turboprop geleverd die is uitgerust met een vijfbladige composietpropeller van Hartzell.

Het vliegtuig was besteld luchtvaartdivisie van de North Carolina Forest Service, waar het zal worden gebruikt om uitrusting en voorraden te vervoeren ter ondersteuning van luchttankers die natuurbrandbestrijdingsoperaties uitvoeren.

De propeller met vijf bladen werd eerder dit jaar aangekondigd als een optie voor de Kodiak 100.
Volgens Daher is de nieuwe propeller3 kg ichter, zes dB(A) stiller en vermindert de startrol van het vliegtuig met zes procent bij MTOW in vergelijking met de originele vierbladige aluminium Hartzell-prop. Hij heeft een diameter van 2,44 m, biedt een bodemvrijheid van 41,6 cm en een tijd tussen revisie (TBO) van 4.000 uur of zes jaar.

De composietschroef is als optie verkrijgbaar voor alle nieuwe Kodiak 100 Series III vliegtuigen en als retrofit voor de rest van de Kodiak 100-vloot.


Daher leverde tot op heden ruim 320 Kodiak varianten af.