Nieuws

WICHITA – Textron Aviation heeft een opmerkelijke upgrade aangekondigd voor zijn Beechcraft King Air 260 en 360 turboprops met de introductie van nieuwe CoolView ramen.

Deze ramen zijn ontworpen om warmteoverdracht naar de cabine op platforms te minimaliseren om op die manier ‘een ongekend niveau’ van passagiers comfort en cabinekoeling te bieden.

Volgens onafhankelijke tests zorgt de toevoeging van een dunne metalen binnenlaag ervoor dat de ramen de hoeveelheid infrarood licht die de cabine binnendringt aanzienlijk verminderen, wat zorgt voor een koelere en comfortabelere omgeving tijdens werkzaamheden op het platform.

De CoolView ramen zijn ook voorzien van een anti-vorstlaag met een geïntegreerde raamtint. Dit ontwerp verbetert de zichtbaarheid en vermindert ongewenst zonlicht en schittering, waardoor een aangename en visueel aantrekkelijke cabinesfeer wordt gecreëerd voor passagiers en bemanning. De ruit helpt ook bij het verminderen of elimineren van ongewenste ijsvorming tijdens lange vluchten.

Gecombineerd met het standaard elektrische airconditioningsysteem met grondkoeling in de King Air 360, zullen de CoolView-vensters klanten helpen een koele en comfortabele cabine-omgeving te bieden, zelfs in uitdagende platform omstandigheden.

Vanaf begin 2024 zullen alle nieuwe King Air’s worden uitgerust met CoolView-vensters van Lee Aerospace. De vensters zijn ook verkrijgbaar als aftermarket-upgrade voor Beechcraft King Air-turboprops bij Textron Aviation Service Centers.