Nieuws

TEUGE – Met de aanmelding van de Beechcraft C23 Sundowner 180 met de registratie PH-MBS bij Bon Air Aircraft Management, heeft het CAMO-bedrijf op Teuge het aantal van honderd vliegtuigen in zijn CAMO overschreden. Door deze aanmedling is Bon Air de grootste CAMO met gemotoriseerde vliegtuigen in de Nederlandse general aviation.

Een CAMO (Continuing Airworthiness Management Organisation) regelt dat het verplichte onderhoudswerk aan een luchtvaartuig op het juiste moment wordt uitgevoerd, door het bijhouden en laten uitvoeren van de technische administratie en het vliegtuigbeheer. Dit onderhoud moet dan gebeuren door een professioneel onderhoudsbedrijf.

Luchtvaartmaatschappijen mogen een eigen CAMO hebben voor het beheer van hun eigen vliegtuigen. Voor andere commerciële luchtvaartuigen en voor complexe gemotoriseerde luchtvaartuigen mag de gebruiker een externe CAMO inschakelen. Bon Air Aircraft Management bv op Teuge is zo´n ´externe´ CAMO.

De Beechcraft C23 Sundowner 180 is eigendom van de voormalig kapitein op de grote vaart Carl van Goethem uit Gasselte. Bon Air Aircraft Management bv is een onafhankelijke dochteronderneming van Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) en is gevestigd op hetzelfde adres op vliegveld Teuge.