Nieuws

Chinese typegoedkeuring H175

Foto" Airbus HelicoptersBEIJNG – De Civil Aviation Administration of China (CAAC) heeft typecertificering verleend aan de H175 supermedium helikopter van Airbus Helicopters, negen jaar nadat het type was gecertificeerd door EASA (European Union Aviation Safety Agency).

Het nieuwe certificaat maakt de weg vrij voor de export van de zeven ton zware tweemotorige helikopter naar China. Airbus Helicopters had het model ontwikkeld als een joint venture met de Chinese Harbin Aviation Industry Group onder de aanduiding EC175. Volgens de fabrikant worden dit jaar vier exemplaren overhandigd aan klanten in China.

Er vliegen moenteel zeven H175’s met een Chinese registratie. In 2018 ontving de Hong Kong Government Flying Services (GFS) als eerste operator ter wereld de H175 in de configuratie als politiehelikopter en gebruikt onder meer de helikopters voor reddingsoperaties op zee tot 200 nm (370 km) verwijderd van Hong Kong.


Airbus heeft tot nu toe in dertien 53 H175’s afgeleverd waarmee inmiddels 185.000 uur is gevlogen. De grootste operator van het type is het Belgische bedrijf NHV uit Oostende, dat de helikopters.