Nieuws

SHANGHAI – China Eastern Airlines heeft een tweede COMAC C919 in ontvangst genomen. Met de eerste C919 werd eind mei 2023 een eerste reguliere vlucht uitgevoerd. Het bedrijf ontving dat toestel december vorig jaar en testte het toestel nadien tot eind mei alleen zonder betalende passagiers.

China Eastern heeft twintig C919’s besteld, waarvan de meeste als optie. Dat aantal steekt schril af tegenover de meer dan vijfhonderd vliegtuigen uit de A320- en Boeing 737-families die de onderneming in gebruik heeft.

De C919 biedt in dienst van China Eastern plaats aan 164 passagiers. De maatschappij is tot nu toe de enige klant van COMAC die een C919 heeft ontvangen. Het type vloog voor het eerst in mei 2017.

Foto’s/video: Eerste COMAC C919 afgeleverd
Video: COMAC voltooit C919 testprogramma