Nieuws

KAZAN – De eerste gemoderniseerde Tupolev Tu-160M wordt momenteel onderworpen aan een serie tests. worden uitgevoerd door piloten van het Russische Ministerie van Defensie van de Russische Federatie en de fabrikant.

De eerste experimentele Tu-160M ​​​​werd aangepast als onderdeel van een grootschalig programma voor de modernisering van langeafstandsgevechtsvliegtuigsystemen, dat momenteel wordt uitgevoerd door PJSC Tupolev.
Volgens planning moeten tegen het einde van het jaar twee nieuwe TU-160M2s geleverd worden naast twee gemoderniseerde. Daarnaast bevinden zich nog twee M2s in de pijplijn.

Het programma werd in 2015 gelanceerd op persoonlijk verzoek van president Poetin. Het huidige project omvat, naast de modernisering van alle zestien Tu-160’s die in dienst zijn, de fabricage van in eerste instantie tien, mogelijk zelfs tot 50 M2 varianten.

De eerste Tu-160M2 vloog in januari 2022 voor het eerst en werd eind december 2022 na voltooiing van de fabriekstests overgedragen aan de testvluchtafdeling van de Russische luchtmacht. Daarnaast ontving de luchtmacht in 2022 twee geüpgradede vliegtuigen die werden geleverd met een digitale cockpit en nieuwe avionica, een uitgebreid wapenarsenaal en nieuwe 24k kN sterke Kuznetsov NK-32-02 turbofans met naverbrander.

Het programma werd in 2015 gelanceerd op persoonlijk verzoek van president Poetin. Het huidige project omvat, naast de modernisering van alle zestien Tu-160’s die in dienst zijn, de fabricage van in eerste instantie tien, mogelijk zelfs tot 50 nieuwe M2 varianten.