Nieuws

ABERDEEN – De Amerikaans-Britse helikopteroperator CHC Helicopter heeft een contract op zak voor ondersteunende diensten bij de bouw van ’s werelds grootste windmolenpark bij de Doggersbank in de Noordzee.

De Dogger Bank Offshore Wind Farm wordt in de Noordzee gebouwd op meer dan 130 km van de kust van Yorkshire, in drie fasen, bekend als Dogger Bank A, B en C. Het project wordt ’s werelds grootste offshore windpark. Eenmaal operationeel wekken 277 windturbines gezamenlijk 3,6 GW aan hernieuwbare energie op, voldoende om jaarlijks 6 miljoen huishoudens van stroom te voorzien.

CHC is gecontracteerd om ondersteuning te bieden bij het wisselen van bemanning tijdens de ontwikkeling van Doggersbank A met vluchten die al eind april 2023 van start gingen. Het bedrijf levert AW139- en H175 helikopters ter ondersteuning van het contract vanaf de basis in Norwich.

De Dogger Bank Offshore Wind Farm is een joint venture tussen SSE Renewables, Equinor en Vårgrønn.

Foto: CHC Helicopter.