Nieuws


SOLENT– De Britse vliegtuigbouwer Britten-Norman en de op Malta gevestigde SJC Group hebben een intentieverklaring getekend voor twee BN-28 Islanders met een optie op een derde.

Beide nieuwe Islanders zullen door de SJC Group worden gebruikt binnen een ​​nieuw op te richten bedrijf dat zich gaat richten op transportvluchten routes in de Middellandse Zee, Europa en Noord-Afrika. De lage operationele kosten, de STOL-prestaties en de hoge beschikbaarheidspercentages maakten de Islanders het meest geschikt voor de mogelijkheden van het nieuwe Gulf Med Aviation Services.

Bij de overname van beide conventioneel aangedreven Islanders heeft SJC Group opties genomen om de vliegtuigen te upgraden door deel te nemen aan het Green Futures-plan van Britten-Norman. Hierdoor krijgt de luchtvaartmaatschappij op termijn de mogelijkheid om hun conventionele vliegtuigen in te ruilen voor de volgende generatie zero carbon waterstof aangedreven Islander. De productievariant van de op waterstof aangedreven Islander zal naar verwachting eind 2026 in gebruik worden genomen.

De twee vliegtuigen zullen als een van de eersten worden geproduceerd in de Britse productiefaciliteiten van Britten-Norman in Bembridge, Isle of Wight en Solent Airport Daedalus en zullen worden ondersteund vanuit de basis van Britten-Norman in Malta.


De Islander heeft een aantal jaar met succes geopereerd rond de eilanden Malta en Gozo als kustpatrouillevliegtuig voor de Maltese regering waar het werd ingezet voor zoek- en reddingsoperaties rond de 200 mijl lange kustlijn van de eilandengroep.