Nieuws

MONTREAL – De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA heeft een aanvullend typecertificaat (STC) uitgereikt voor het Dart H145 Fire Attack System (FAS) voor H145 helikopters van het type D-2, D-3 en C2.

Dit FAS uit een lichtgewicht, onder de romp gemonteerde hoofdtank met een inhoud van 985 l, een schuim tank met een inhoud van 53 l , een snorkel van 3 meter lang en een pomp met een capaciteit van 1.703 l per minuut. Het systeem kan binnen dertig minuten worden gemonteerd of gedemonteerd

Japan Aerospace (JAC) en Kawasaki Heavy Industries (KHI) sloten voorafgaand aan dit STC een overeenkomst met Dart Aerospace om een brandaanvalssysteem te ontwerpen en te certificeren voor de vijfbladige Airbus Helicopters H145.

KHI, die de H145 in Japan gaat assembleren, werkte samen met JAC om te helpen bij het testen, certificeren en installeren het Dartsysteem op de H145. Het H145-systeem is gebaseerd op de Dart 311GII en ontworpen voor de EC145/Kawasaki BK117C-2-helikopter.

De samenwerking om het systeem te ontwikkelen kwam er op verzoek van Dartvertegenwoordiger JAC om een ook een dergelijk blusysteem voor de H145 in Japan op de markt te brengen.