Nieuws

LONDEN – De Britse nieuwkomer Global Airlines beschikt in het voorjaar van 2024 over vier Airbus A380’s. Het bedrijf kondigde donderdag (29 juni) de aankoop van drie exemplaren aan, nadat het eind mei naar buiten kwam met de aanschaf van de eerste.

Het drietal is voor een niet bekendgemaakt bedrag aangekocht en zal de komende tijd worden opgeknapt om weer in dienst te kunnen worden genomen. Aan boord zal plaats zijn voor waarschijnlijk 471 passagiers.

Global wil vanaf het voorjaar van 2024 langeafstandsvluchten met de A380’s beginnen en mikt primair op de trans-Atlantische markt.

Britse nieuwkomer in 2024 op pad met A380

2 reacties op “Global Airlines koopt nog drie Airbus A380’s

 1. Toch jammer dat de A 380 niet meer gemaakt wordt, want het wordt nu wel erggg saai met al twin jets op de vliegvelden en misschien had Airbus een hardere verkoop methode moeten toepassen, ik hoop er nog ooit eens met dit toestel te mogen vliegen ongeacht welke airline, de Engelse soms ? !

 2. Anton S. schreef:

  Bijzonder waar zulke A380′ toch eerder in lease constructies vlogen, dat Global Airlines de toestellen nu gewoon zelf koopt.
  Is dat omdat Global vanuit haar achterliggende moeder maatschappij Holiday Swap ze goedkoper/makkelijker kan financieren, of omdat leasemaatschappijen geen brood meer zien in A380′, terwijl er zelfs leasemaatschappijen zijn die nog Fokker 100′ in de markt zetten ?

  Beide antwoorden zijn interessant:
  – Als eigen financiering goedkoper/makkelijker is, waarom kiezen meer airlines dan niet voor het zich zelf laten financieren door moeders met diepe zakken, c.q. het uitgeven van aandelen/obligaties om zo in de funding van hun vloot te voorzien ?
  – Of zijn de exploitatie vooruitzichten (brandstof verbruik en geluidoverlast) zo dramatisch, dat een lessor de businesscase niet meer aandurft ?
  Alleen waarom ziet Global het dan wel zitten?

  Kortom heel benieuwd hoe Global komend voorjaar van de grond komt !