Nieuws

WASHINGTON – Korean Air Aerospace heeft  de eerste productie-eenheden van AH-6-helikopterrompen  geleverd voor het AH-6-project dat werd  toegekend door Boeing Defense, Space & Security (BDS).  Korean Air had in december 2021 een deal getekend met Boeing voor de productie van in totaal acht AH-6-helikopterrompen voor levering aan het Thaise leger.

Het Amerikaanse ministerie van defensie had in februari 2022 hiervoor aan  Boeing fondsen beschikbaar gesteld waardoor deze kon beginnen met de bouw van acht Boeing AH-6I helikopters voor de Thaise strijdkrachten. Het land bestelde de helikopters in september 2019 nadat de exportcommissie van de Amerikaanse senaat  groen licht gaf voor de verkoop ervan. De helikopters worden via de U.S. Army geleverd en  verouderde AH-IF Cobra’s gaan vervangen.

De AH-6I is een lichte aanval- en verkenningshelikopter die afgeleid is van de door MD Helicopter gebouwde AH-6 Little Bird. De I-variant is echter uitgerust met geavanceerde technologie die ook in Boeing’s AH-64E Apaches kan worden aangetroffen.