Nieuws
Foto: Airbus

PARIJS – De zondag (25 juni) afgesloten Paris Air Show was goed voor 2.500 exposanten uit 46 landen, 130.000 deelnemende luchtvaartprofessionals, 150 tentoongestelde vliegtuigen en 170.000 algemene bezoekers. Er werd volgens de organisatie voor ongeveer 150 miljard dollar aan contracten getekend.

De meest in het oog springende order was die van IndiGo. De Indiase prijsvechter met ex-KLM-baas als CEO tekende voor vijfhonderd vliegtuigen uit de A320neo-serie.

Het evenement trok 1.850 journalisten uit 75 landen en uiteraard was Piloot en Vliegtuig daar ook bij. In de edities van juli (verschijnt vrijdag 7 juli) en augustus komen we op ‘Parijs’ terug. In het overzicht ‘Parijs 2023’ staan online alle relevante berichten van vorige week onder elkaar.

Ook nog wat nakijken? Dat kan onder meer met de onderstaande beelden van Airbus en Boeing