Nieuws


TOULOUSE – Airbus heeft twee ontwerpen geselecteerd die als winnaar werden aangewezen in een internationale wedstrijd waarin de deelnemers werden uitgedaagd een aansprekend uiterlijk te ontwerpen voor het nieuwe A350F vrachtvliegtuig.


Voor Quinnten (16) en Ellisten (12) Iversen uit het Canadese Calgary staat de luchtvaart centraal in hun leven. Ze zijn dan ook al van plan om piloot te worden. Quinnten legt uit hoe ze op hun idee kwamen: “Ik las het dagelijkse luchtvaartnieuws toen het idee van ‘verpakkingsdozen’ plotseling in mijn hoofd klikte. Ik ging zitten met mijn broer en we begonnen ons concept samen tot leven te brengen.”Het tweede winnende ontwerp is van de hand van de 57-jarige John Feehan. Hij werkt als grafisch ontwerper in Dublin. Hij deed mee aan de wedstrijd onder aanmoediging van zijn zoon, die gepassioneerd is door luchtvaart. Zelf zegt Feegan daaroverK“Het enthousiasme van mijn zoon voor de luchtvaart raakte het hele gezin. Hij duwde me om mee te doen aan de wedstrijd, wat een goede uitdaging was om buiten de norm te denken. Ik kon de kans om samen te werken met een leider in de luchtvaart niet voorbij laten gaan.”Voordat dit geselecteerde ontwerp tot leven komt, moet de A350F worden vervaardigd. Dat is al begonnen en de productie in de Airbus-fabrieken vordert. De eerste onderdelen van de middenvleugelkast zijn al in elkaar gezet in Nantes, en de middenromp zal binnenkort worden gemonteerd en uitgerust.

Airbus verwacht het eerste vliegtuig eind 2024 geschilderd te hebben en het winnende ontwerp zal tot leven komen wanneer het vliegtuig aan zijn eerste vlucht begint.


De fabrikant maakte recent ook bekend dat het toestel meer vracht zal kunnen vervoeren dan oorspronkelijk aangekondigd.

1 reactie op “Broers bepalen uiterlijk prototype Airbus A350F

  1. Jong geleerd oud gedaan. Ik hoop dat de twee jonge ontwerpers een vlucht met de A350 F mogen meemaken en dat het ook als model verkrijgbaar zal zijn. Leuk dat Airbus deze jeugdige luchtvaart liefhebbers heeft uitverkozen.