Nieuws

STOCKHOLM – Het Zweedse technologieconcern Saab heeft in samenwerking met branchepartner Conlog Oy een modulaire en snel te implementeren digitale verkeerstoren op afstand (r-TWR) ontwikkeld voor flexibele luchtverkeersleidingsmissies,

De Saab r-TWR Deployable is binnen een uur klaar voor gebruik en kan op afstand worden bediend vanaf een veilige locatie op een basis. Ook kan het worden aangesloten op een centrale faciliteit honderden kilometers verderop, waardoor militair personeel veilig blijft.

De r-TWR Deployable bevat alles wat nodig is voor luchtverkeersbeheer op een bestaande of tijdelijke landingsbaan. Het kan snel over de weg of per spoor worden vervoerd op een of twee gestandaardiseerde trailers of in een vrachtvliegtuig van C-130 Hercules-formaat.

De r-TWR wordt aangeboden voor militaire missies en rampenbestrijdingsmissies waar snelheid geboden is.