Nieuws

SAN FRANCISCO – Eve Air Mobility en United Airlines gaan in de regio San Francisco een netwerk van elektrische forensenvluchten opzetten. Dat moet gebeuren met de eVTOL van Eve Air, een dochterbedrijf van Embraer. In 2022 kondigde United een investering van vijftien miljoen dollar aan in Eve Air Mobility en tekende een voorlopige order voor tweehonderd eVTOL’s plus tweehonderd opties.

Volgens de twee bedrijven is de dichtbevolkte San Francisco Bay Area “perfect voor eVTOL-vluchten gezien de omvang, het verkeer, de focus op duurzaamheid, innovatie en de toewijding om andere opties voor mobiliteit toe te voegen”.

Het doel van Eve en United is om inwoners en bezoekers van de San Francisco Bay Area te voorzien van “efficiënt en kostenconcurrerend” vervoer. Voor inwoners denken de twee aan het opzetten van een netwerk voor woon-werkverkeer. Bezoekers kunnen met eVTOL’s bijvoorbeeld snel van en naar grote luchthavens in de regio reizen.

De komende jaren willen Eve en United het plan verder uitwerken, in samenwerking met de lokale overheden. Eve Air Mobility verwacht dat de eigen eVTOL vanaf 2026 inzetbaar is.

Eve Air rondt windtunneltest eVTOL af