Nieuws

HAIFA – Elbit Systems heeft een aanvullend contract gekregen van Airbus Helicopters voor de levering van Airborne Electronic Warfare (EW) zelfbeschermingssystemen voor 28 Duitse CH-53-transporthelikopters, als onderdeel van het platformupgradeprogramma onder leiding van Airbus Helicopters.

Onder het contract zal Elbit Systems, ondersteund door Elbit Systems Deutschland, digitale Radar Warning Receivers (RWR), EW Controllers (EWC) en Counter Measure Dispensing Systems (CMDS) leveren.
Deze digitale RWR en EWC zijn in staat snel een breed scala aan bedreigingen te detecteren, zelfs in een dichte EW-omgeving, waardoor volgens Elbit betrouwbare en tijdige waarschuwing en effectieve bescherming mogelijk zijn.

In combinatie met het CMDS biedt het hele systeem de Duitse luchtmacht een hoge mate van operationele effectiviteit.

De Duitse Stallions moeten nog tot 2030 mee voordat ze worden afgelost door CH-47F Chinook helikopters.