Nieuws
Foto: Defensie

GILZE-RIJZEN – Defensie houdt op vliegbasis Gilze-Rijen een Chinook-transporthelikopter en bemanning gereed om zo nodig te assisteren bij het bestrijden van natuurbranden. Vanwege de huidige droogte en de weersverwachting voor de komende tijd heeft de Veiligsregio Noord- en Oost-Gelderland aan Defensie laten weten dat de situatie ‘extra aandacht’ behoeft.

Het is gebruikelijk dat materieel en personeel van Defensie wordt ingeschakeld bij de bestrijding van natuurbranden. De Chinook- en Cougar-helikopters van de krijgsmacht kunnen worden voorzien van een zogenoemde ‘bambi bucket’ waarmee in één keer duizenden liters water kunnen worden gedropt.

De helikopter die stand-by staat maakt deel uit van het 298 Squadron, een onderdeel van het Defensie Helikopter Commando (DHC).