Mijn Piloot & Vliegtuig

1e solo vlucht

3
De solo vlucht doop.

Mijn eerste solo vlucht was op 27-05-2023 (op Lelystad), echt een dag om nooit te vergeten. Die dag vloog ik op de PH-EVB (Aero AT-3). Nadat ik een paar circuitjes had gevlogen was het zo ver. Ik mocht na een jaar lang wachten eindelijk alleen de lucht in.

Toen ik in het vliegtuig stapte en ik bezig was met de checklist besefte ik me in eens dat het echt gaat gebeuren vandaag. De spanning bouwde op naarmate ik naar S5 taxiede om daar de laatste checks te doen, gelukkig zat ik vol adrenaline dus dat hielp wel een beetje. Checks gedaan en alles is normaal, nu nog de radio call om te zeggen dat ik ready for departure ben… “papa victor bravo, sierra 5 runway 05 ready for departure”. Niet veel later stond ik al op de baan met vol vermogen en klaar om te roteren.

Enkele seconden later zit je dan echt zelf in de lucht, wat een heerlijk gevoel was dat. Na de eerste touch and go begon ik er echt van te genieten. Helaas was het alweer snel voorbij dus vroeg ik aan de toren of ik nog een extra touch and go mocht maken. Eenmaal volledig geland, taxiede ik terug naar het platform. Daar stond mijn instructeur, m’n vader en nog een andere student te kijken. Niet veel later werd ik nat gegooid en kreeg ik een fles wijn waar “Flying Solo” op stond. De fles moet nog wel twee jaar wachten tot dat die open wordt gemaakt 😉

Er staan nog veel solo’s op de planning waar ik niet op kan wachten! Dit was zeker een van de mooiste ervaringen, die ik nooit meer zal vergeten.

Bekijk zeker eens een keer mijn Instagram voor meer foto’s en video’s: Sil_157.

Ik in m’n vliegtuig.

3 reacties op “1e solo vlucht

  1. Sil Slagter schreef:

    Dankjewel, maar ik ben wel een jongen

  2. Frank schreef:

    wat een seksistische opmerking. Waarom zou een “meisje” dat niet kunnen. Beetje macho mannetje met zo’n uitspraak. Of ben je gewoon een allejezus oude knar.

  3. Jan Plesman schreef:

    Goed hoor! En dat voor een meisje.